Rainer Castor

Rainer Castor (narozen 4. června 1961 v Andernachu v Německu) začal po dokončení stavební průmyslovky studovat na stavebního inženýra. Studium ale po několika semestrech přerušil.

Nejprve byl Rainer Castor zmiňován Hansem Kneifelem v Atlanových dobrodružstvích v čase, za což si získal přezdívku chodící databanka. V současnosti patří jako technický nadšenec k týmu tvořícímu expozé a je zodpovědný za technické expozé.

Rainer Castor psal zpočátku romány, pak vstoupil do série a napsal tři tlusté romány pro Atlan Hardcover. Kromě toho připravil expozé série Centauri a napsal celkem dva romány do Atlanových minisérií.

Kromě toho se stará o Atlan Hardcovery, ve kterých v současnosti vycházejí dobrodružství mladého Arkonidana Atlana z klasické série. Přepracovává jednotlivé romány a sestavuje je do knih.

Jako dodatečnou úlohu připravuje od dílu 1959 Perry Rhodan-Computer, který byl v dílu 2000 přejmenován na Perry Rhodan-Komentář.

Rainer Castor byl také různými autory „zvěčněn“ v některých románech:

  • Uwe Antonem jako Reniar da Rotsac, arkonidský historik a učenec (PR 2160)
  • také Uwe Antonem jako superinteligence NERTOR, na útěku multiversem se nazýval Raicas (PR 2351, strana 50)
  • je uváděn i jmenovitě a to jako překladatel terranského prvního vydání „Bájných dobrodružství Tran-Atlana.“

Bibliografie (Perry Rhodan)

čísloněmecký názevčeský název
1973.MATERIAMATERIA
1974.Hetzjagd am Black HoleŠtvanice u černé díry
1986.Kampf GigantenSouboj gigantů
1993.Vorstoß in den KesselVýpad do Kotle
2003.BlockadegeschwaderBlokovací peruť
2012.Die Neue USONové USO
2028.Operation Stiller RieseOperace Tichý obr
2039.TraumzeitČas snů
2048.Insel des FriedensOstrov míru
2062.Portal-InstallateureInstalatéři portálů
2077.Die Dunkle NullTemná nicota
2089.Rebellen am SchemmensternRebelové u Šemmenovy hvězdy
2098.Hinter dem KristallschirmZa Křišťálovým štítem
2115.Anguelas AugeAnguelaovo oko
2126.Signalkode FeuerblumeKódový signál Řepík
2142.Im Reich der AarusV říši Aarusů
2143.Gegen die FensterstationProti stanicím Okna
2162.HypersturmHyperbouře
2180.Objekt ArmaireObjekt Armaire
2193.Rettungsplan StimulationZáchranný plán Stimulace
2211.PraetoriaLoď PRAETORIA
2225.Terraner als FaustpfandPozemšťané jako rukojmí
2239.Verrat auf der KristallweltZrada na Krystalickém světě
2368.Sonderschaltung TantaZvláštní zařízení Tanta
2515.Operation HathorjanOperace Hathorjan
2568.Einsatzkommando InfiltrationÚderné komando Infiltrace
2576.Tor nach TerraBrána na Zemi
2769.Das Drachenblut-KommandoKomando Dračí krev
2817.Konterplan der RayonenProtiplán Rayoňanů


Bibliografie (Romány)

čísloněmecký názevčeský název
396.Für Arkons EhrePro čest Arkonu
402.Die Macht des GoldenenMoc zlatých
411.Das Versteck der SternengardeSkrýš hvězdné gardy


Bibliografie (Atlan Hardcover)

čísloněmecký názevčeský název
14.Imperator von ArkonImperátor z Arkonu
15.Monde des SchreckensMěsíc hrůzy
16.Juwelen der SterneKlenot hvězd
17.Der KristallprinzKrystalický princ
18.Die FolterweltSvět mučení
19.Piraten der SternePiráti hvězd
20.Flucht ins ChaosÚtěk do chaosu
21.Der WeltraumbarbarVesmírný barbar
22.Ring des SchreckensKruh děsu
23.Die Goldene GöttinZlatá bohyně
24.Die letzten VarganenPoslední Vargani
25.Attacke der MaahksÚtok Maahků
26.Im MikrokosmosV mikrokosmu
27.Kristalle des TodesKrystaly smrti
28.Die Eisige SphäreLedová sféra
29.Die Versunkenen WeltenPotopený svět
30.Zuflucht der VarganenÚtočiště Varganů
31.Komet der GeheimnisseKometa záhad
32.Der Intrigant von ArkonIntrikáři z Arkonu
33.Der Kreis der ZeitKruh času
34.Gefahr für das ImperiumNebezpečí pro impérium
35.Die SeelenheilerLéčitelé duší
36.Eine Welt für Akon-AkonSvět pro Akon-Akona
37.Brennpunkt VergangenheitOhnisko minulosti
38.Das Erbe der AkonenDědictví Akonanů
39.Hetzjagd im Blauen SystemŠtvanice v Modré soustavě
40.Die DoppelgängerDvojníci
41.Der MondträgerMěsíční nositel
42.Der KonterschlagProtiúder
43.Doppelgänger des MächtigenDvojník mocného
44.Die Macht der SonnenMoc sluncí
45.Vorstoß der RebellenÚtok rebelů


Bibliografie (Atlan Traversan)

čísloněmecký názevčeský název
4.Der Fürst von CamloKníže z Camla
6.Der letzte Mann der OSA MARIGAPoslední muž OSY MARIGY
12.Finale für TraversanTraversanské finále


Bibliografie (Atlan Centauri)

čísloněmecký názevčeský název
11.Der TamratTamrat


Bibliografie (Atlan Traversan Hardcover)

čísloněmecký názevčeský název
1.Admiral der SterneAdmirál hvězd
2.Der letzte GonozalPoslední Gonozal
3.Finale für TraversanFinále pro Traversan


Bibliografie (Perry Rhodan Terrania)

čísloněmecký názevčeský název
1.Die Solare ResidenzSolární rezidence
4.Sternvogels GeheimnisTajemství hvězdných ptáků
8.Operation Stiller RieseOperace Tichý obr
10.Der Gejagte von SantanzPronásledovaný ze Santazu


Bibliografie (Atlan Extra)

čísloněmecký názevčeský název
1.Atlan-ExtraAtlan-Extra

Aktuální data:
20.9.2021
1566 před NGL
6. Prikur 18995 da Ark
10021 pzA
JD: 2459477.5
58421 dha-Tamar
 
rss kanál
GAMAVERZE!