Rainer Castor

z Databáze Multiversa

Rainer Castor (narozen 4. června 1961 v Andernachu v Německu) začal po dokončení stavební průmyslovky studovat na stavebního inženýra. Studium ale po několika semestrech přerušil.

Nejprve byl Rainer Castor zmiňován Hansem Kneifelem v Atlanových dobrodružstvích v čase, za což si získal přezdívku chodící databanka. V současnosti patří jako technický nadšenec k týmu tvořícímu expozé a je zodpovědný za technické expozé.

Rainer Castor psal zpočátku romány, pak vstoupil do série a napsal tři tlusté romány pro Atlan Hardcover. Kromě toho připravil expozé série Centauri a napsal celkem dva romány do Atlanových minisérií.

Kromě toho se stará o Atlan Hardcovery, ve kterých v současnosti vycházejí dobrodružství mladého Arkonidana Atlana z klasické série. Přepracovává jednotlivé romány a sestavuje je do knih.

Jako dodatečnou úlohu připravuje od dílu 1959 Perry Rhodan-Computer, který byl v dílu 2000 přejmenován na Perry Rhodan-Komentář.

Rainer Castor byl také různými autory „zvěčněn“ v některých románech:

  • Uwe Antonem jako Reniar da Rotsac, arkonidský historik a učenec (PR 2160)
  • také Uwe Antonem jako superinteligence NERTOR, na útěku multiversem se nazýval Raicas (PR 2351, strana 50)
  • je uváděn i jmenovitě a to jako překladatel terranského prvního vydání „Bájných dobrodružství Tran-Atlana.“

Bibliografie (Perry Rhodan)

čísloautorněmecký názevčeský název
1973Rainer CastorMATERIAMATERIA
1974Rainer CastorHetzjagd am Black HoleŠtvanice u černé díry
1986Rainer CastorKampf GigantenSouboj gigantů
1993Rainer CastorVorstoß in den KesselVýpad do Kotle
2003Rainer CastorBlockadegeschwaderBlokovací peruť
2012Rainer CastorDie Neue USONové USO
2028Rainer CastorOperation Stiller RieseOperace Tichý obr
2039Rainer CastorTraumzeitČas snů
2048Rainer CastorInsel des FriedensOstrov míru
2062Rainer CastorPortal-InstallateureInstalatéři portálů
2077Rainer CastorDie Dunkle NullTemná nicota
2089Rainer CastorRebellen am SchemmensternRebelové u Šemmenovy hvězdy
2098Rainer CastorHinter dem KristallschirmZa Křišťálovým štítem
2115Rainer CastorAnguelas AugeAnguelaovo oko
2126Rainer CastorSignalkode FeuerblumeKódový signál Řepík
2142Uwe Anton + Rainer CastorIm Reich der AarusV říši Aarusů
2143Uwe Anton + Rainer CastorGegen die FensterstationProti stanicím Okna
2162Rainer CastorHypersturmHyperbouře
2180Rainer CastorObjekt ArmaireObjekt Armaire
2193Rainer CastorRettungsplan StimulationZáchranný plán Stimulace
2211Rainer CastorPraetoriaLoď PRAETORIA
2225Rainer CastorTerraner als FaustpfandPozemšťané jako rukojmí
2239Rainer CastorVerrat auf der KristallweltZrada na Krystalickém světě
2368Rainer CastorSonderschaltung TantaZvláštní zařízení Tanta
2515Rainer CastorOperation HathorjanOperace Hathorjan
2568Rainer CastorEinsatzkommando InfiltrationÚderné komando Infiltrace
2576Rainer CastorTor nach TerraBrána na Zemi
2769Rainer CastorDas Drachenblut-KommandoKomando Dračí krev
2817Rainer CastorKonterplan der RayonenProtiplán Rayoňanů


Bibliografie (Romány)

čísloautorněmecký názevčeský název
396Rainer CastorFür Arkons EhrePro čest Arkonu
402Rainer CastorDie Macht des GoldenenMoc zlatých
411Rainer CastorDas Versteck der SternengardeSkrýš hvězdné gardy


Bibliografie (Atlan Hardcover)

čísloautorněmecký názevčeský název
14Rainer CastorImperator von ArkonImperátor z Arkonu
15Rainer CastorMonde des SchreckensMěsíc hrůzy
16Rainer CastorJuwelen der SterneKlenot hvězd
17Rainer CastorDer KristallprinzKrystalický princ
18Rainer CastorDie FolterweltSvět mučení
19Rainer CastorPiraten der SternePiráti hvězd
20Rainer CastorFlucht ins ChaosÚtěk do chaosu
21Rainer CastorDer WeltraumbarbarVesmírný barbar
22Rainer CastorRing des SchreckensKruh děsu
23Rainer CastorDie Goldene GöttinZlatá bohyně
24Rainer CastorDie letzten VarganenPoslední Vargani
25Rainer CastorAttacke der MaahksÚtok Maahků
26Rainer CastorIm MikrokosmosV mikrokosmu
27Rainer CastorKristalle des TodesKrystaly smrti
28Rainer CastorDie Eisige SphäreLedová sféra
29Rainer CastorDie Versunkenen WeltenPotopený svět
30Rainer CastorZuflucht der VarganenÚtočiště Varganů
31Rainer CastorKomet der GeheimnisseKometa záhad
32Rainer CastorDer Intrigant von ArkonIntrikáři z Arkonu
33Rainer CastorDer Kreis der ZeitKruh času
34Rainer CastorGefahr für das ImperiumNebezpečí pro impérium
35Rainer CastorDie SeelenheilerLéčitelé duší
36Rainer CastorEine Welt für Akon-AkonSvět pro Akon-Akona
37Rainer CastorBrennpunkt VergangenheitOhnisko minulosti
38Rainer CastorDas Erbe der AkonenDědictví Akonanů
39Rainer CastorHetzjagd im Blauen SystemŠtvanice v Modré soustavě
40Rainer CastorDie DoppelgängerDvojníci
41Rainer CastorDer MondträgerMěsíční nositel
42Rainer CastorDer KonterschlagProtiúder
43Rainer CastorDoppelgänger des MächtigenDvojník mocného
44Rainer CastorDie Macht der SonnenMoc sluncí
45Rainer CastorVorstoß der RebellenÚtok rebelů


Bibliografie (Atlan Traversan)

čísloautorněmecký názevčeský název
4Rainer CastorDer Fürst von CamloKníže z Camla
6Rainer CastorDer letzte Mann der OSA MARIGAPoslední muž OSA MARIGY
12Rainer CastorFinale für TraversanTraversanské finále


Bibliografie (Atlan Centauri)

čísloautorněmecký názevčeský název
11Rainer CastorDer TamratTamrat


Bibliografie (Atlan cyklus Traversan)

čísloautorněmecký názevčeský název
1Robert Feldhoff, Hubert Haensel, Peter Terrid, Rainer CastorAdmiral der SterneAdmirál hvězd
2Hans Kneifel, Rainer Castor, Peter Terrid, Hubert HaenselDer letzte GonozalPoslední Gonozal
3Frank Borsch, Rainer Hanczuk, Hans Kneifel, Rainer CastorFinale für TraversanFinále pro Traversan


Bibliografie (Perry Rhodan Terrania)

čísloautorněmecký názevčeský název
1Robert Felldhoff, Ernst Vlcek, Arndt Ellmer, Rainer CastorDie Solare ResidenzSolární rezidence
4Rainer Castor, Hans Kneifel, Arndt Ellmer, Hubert HaenselSternvogels GeheimnisTajemství hvězdných ptáků
8Rainer Castor, Hubert Haensel, Robert Feldhoff, Susan SchwartzOperation Stiller RieseOperace Tichý obr
10Arndt Ellmer, Horst Hoffmann, Rainer CastorDer Gejagte von SantanzPronásledovaný ze Santazu


Bibliografie (Atlan Extra)

čísloautorněmecký názevčeský název
1Rainer CastorAtlan-ExtraAtlan-Extra